اسکلت ساختمان در سازه های فولادی سبک LSF
1- این نوع سازه ها از طریق روش رول فرمینگ یا پرس ورقهای بریده شده ساخته می شوند . وبرای شکل دهی این نوع سازه نیازی به حرارت نیست (نوردسرد)
2- جنس این سازه ها از ورق گالوانیزه به ضخامت های مختلف 1و 2 میلیمتر بوده و یکی از شاخص های این نوع سازه مقاومت در مقابل اکسید شدن (زنگ زدگی ) می باشد.
3- سطح مقطع این سازه ها اکثراً به صورت C, Uمی باشدکه توسط پیچ و پرچ به یکدیگر متصل می شوند .
4- طراحی و محاسبه استراکچر این نوع ساختمان مطابق آیین نامه ها و استاندارها روز جهان می باشد.
5- زمان اجراء استراکچر ساختمان با این روش بسیار کوتاه و حدوداً بین 7 تا 14 روز می باشد.
6- سازه مذکور در مقابل زلزله و باد کاملاً مقاوم می باشد .
7- کلیه مقاطع مطابق با آیین نامه های مطرح در جهان و شیبه سازی در نرم افزارهای مهندسی محاسبه می گردد.
8- قابلیت انعطاف پذیری و سازش با زمین نامساعد در سازه های فلزی سبک نسبت به سازه های چوبی 21 برابر و نسبت به سازه های بتنی 10 برابر می باشد.
عملكرد سازههاي فولادي جدار نازك در برابر آتش
همانطور كه در بخشهاي قبلي اشاره شد، مقاومت در برابر آتش سازههاي فولادي جدار نازك، پارامتري است كه بر روي طراحي جزئيات و نوع مصالح مورد استفاده در ديوارها و كفهاي اين ساختمانها تأثير گذار است.در تعيين مقاومت در برابر آتش، از پارامتر FRR (Fire Resistance Rating) استفاده ميشود. ميزان مقاومت در برابر آتش يك سيستم بر مبناي زمان معرفي ميشود. به عبارت ديگر FRR پارامتري بر مبناي دقيقه و يا ساعت ميباشد. FRR=1 نشان دهنده مقاومت يك ساعت براي آن سيستم ساختماني ميباشد. اين پارامتر نشان دهنده اين است كه اگر سازهاي تحت تأثير يك حريق مستقيم در داخل ساختمان قرار گيرد، حداقل تا رسيدن به اين زمان (FRR)، پيوستگي و پايداري خود را حفظ نموده و تخريب نخواهد شد. تخريب ايجاد شده در اجزاي سازه بدليل افزايش ميزان حرارت سطح فلز و در نتيجه كاهش مقاومت آن، اتفاق ميافتد. در شكل (9) نمودار تغييرات مقاومت تسليم فولادهاي سرد نورد شده و گرم نورد شده در برابر تغييرات دماي سطح فلز ارائه شده است. همانطور كه مشاهده ميگردد با افزايش دماي فلز، مقاومت تسليم آن كاهش مييابد. بدليل ضرايب اطمينانهاي موجود در طراحي، اجزاي سازهاي در حالت بارگذاري سرويس، تحت اثر نيروي برابر 50 درصد ظرفيت مجاز عضو قرار دارند. اين بدان معني است كه سازه تا زماني كه مقاومت تسليم اجزاي فلزي به حدود 50 درصد مقاومت تسليم حالت اوليه آنها برسد ميتواند در برابر حرارت و آتش، پايداري و پيوستگي خود را حفظ نمايد. از نمودار شكل (9) مشخص است كه براي اجزاي سرد نورد شده در دماي حدود 400 درجه سانتيگراد، مقاومت تسليم فولاد به ميزان 50 درصد مقاومت تسليم اوليه افت مينمايد. لذا ميتوان نتيجه گرفت كه ميزان مقاومت در برابر آتش سازههاي فولادي جدار نازك (FRR)، ميزان زماني است كه دماي سطح اجزاي فلزي سازهاي به حدود 400 درجه سانتيگراد برسد.
نظرات