مشخصات آگهی دهنده

عسل-فروش عسل-فرآورده هاي زنبور عسل
04115241411
توافقی
1397-01-24
1397-02-23
2539 بار
11275388
تبريز-بازار شتربان-جنب عطاري ناجيان-اتحاديه زنبورداران ارس كندو

عسل-فروش عسل-فرآورده هاي زنبور عسل
صنعت توليد مواد غذايي

عسل-فروش عسل-فرآورده هاي زنبور عسل





اتحاديه زنبور داران ارس كندو
عرضه مستقيم گلچيني از مرغوبترين عسل از سراسر مناطق سرسبز ايران
- توزيع كليه محصولات زنبور عسل اعم از عسل - گرده گل – موم - زهر زنبور و....
- تامين عسل مورد نياز كارخانجات بسته بندي و شركتهاي تجاري و صادراتي
- تهيه كليه لوازم وماشين آلات زنبورداري
- خريد تضميني محصولات زنبورداران
محصولات ارائه شده در خدمات زنبورداري ارس كندو داراي تائيديه كنترل كيفي بوده و تمامي محصولات داراي خلوص بالايي ميباشد
تلفن 04115241411
موبايل 09144020313
آدرس تبريز-بازار شتربان-جنب عطاري ناجيان-خدمات زنبورداري اس كندو




فرآورده هاي زنبور عسل وكاربرد آنها در حفظ سلامت ودرمان بيماريهاي انسان ( طب سنتي 1)

مقدمه :
دراين گزارش مختصر ، به عنوان يك مبحث علمي و طبي ، به معرفي انواع فرآورده هاي زنبورعسل ، از قبيل : عسل (Honey) - ژلۀ رويال ( شاه انگبين )(Royal Jelly) - گرده گل (Bee Pollen) و نان گرده - برّه موم (Propolis) - موم (Wax) و زهر زنبور عسل (Venom) ، پرداخته وخواص آنها را در حفظ سلامتي ودرمان بيماريهاي بشر بيان مي نماييم . تا شايد از توليد ومصرف عسل تقلبي دوري جسته ، به پيشرفت طب سنتي وطبيعي واقتصاد كشور وهمچنين تعميق تعاليم اسلامي در رابطه با زندگي سالم كمك نماييم . در قرآن مجيد ، سوره مباركۀ نحل ، در باره زنبورعسل نازل شده است . پروردگار يكتا موهبتي را كه در گلها قرار داده به زنبورعسل الهام ميكند تا آنرا جمع آوري كرده و به مصرف غذاي خود برساند . عسل داراي خواص درماني بيشتر گلها و گياهان روي زمين است .
(( پروردگار تو، به زنبور عسل وحي كرد ، كه در كوه ها ودرختان و بلند يها منزل گيريد ، سپس از ميوه هاي شيرين و شهد گلهاي خوشبو بخوريد و راهي را كه پروردگارتان براي شما قرارداده بپوئيد ، آنگاه از درون آنها شربتي به رنگهاي گوناگون بيرون مي آيد كه در آن شفا براي مردم است . به يقين در اين امر ، نشانۀ روشني است براي كساني كه مي انديشند . --- سورهء نحل ، آيات 68 - 69 ))
از بين تمام خوراكي ها واژه (شفا ) درقرآن ، فقط براي عسل بكار رفته است .
نگاهي به گذشته (2، 4 و 5):
- آثاري از زنبور عسل ازحدود 40 ميليون سال پيش به صورت سنگواره بدست آمده كه درموزه ي شهر وايمار در آلمان نگه داري مي شود .
- قديمي ترين اثر تاريخي مربوط به برداشت عسل توسط انسان ، يك نقاشي مربوط به 12000 سال قبل ازميلاد ، درغارهاي پيكورپ اسپانيا بدست آمده است .همچنين نقاشي كهن ديگري در افريقا ، انساني را نشان ميدهند كه براي رسيدن به كندو بالاي نردباني رفته و ظرفي براي قرار دادن شانهاي عسل به كمر بسته است .
- شكل زنبور عسل و كندوهاي گلي، روي سنگ نوشته هاي زمان فراعنه ، در مصر باستان در 4000 سال پيش حكاكي شده ، كه نشان ميدهد آنها نيز مانند كشاورزان امروزي براي برداشتن عسل از كندو از دود استفاده مي كردند .
- در مقبره ي يكي از فراعنه ،مقداري عسل پيدا شده كه بعد از 4000 سال قابل خوردن بود .
- بابلي ها و سومري ها وايلامي ها كه در زمان مادها و قبل از آن همسايگان ايران بوده اند ، در نوشته هايشان بارها از زنبور عسل نام برده اند .
- در روي دسته يك كارد مفرغي كه حدود 1200 سال قبل از ميلاد در لرستان ساخته شده بود شكل برجسته يك زنبور عسل ديده ميشود . اين كارد در موزه ي شهر بروكسل نگهداري ميشود .
- حدود 350 سال قبل از ميلاد ارسطو، دانشمند يوناني كتابي درباره ي زنبور و زنبورداري نوشت، اين اولين كتابي است كه در باره خواص عسل به رشته تحرير درآمده ،وي بهترين عسل را عسل آويشن مي دانست.
- ابوعلي سينا پزشك ودانشمند بزرگ ايراني در كتاب قانون ، نسخه هاي زيادي با استفاده از عسل و موم تجويز كرده است .
- بقراط حكيم بنيان گذار طب يوناني حدود 2500 سال پيش در درمان بسياري از بيماريها از جمله زخمها ،عسل تجويز نموده است .
- زرتشتيان از زمانهاي قديم ، براي مداواي امراض و ضعف جسمي و جنسي ، از عسل طبيعي به عنوان مادهء غذايي و داروئي استفاده مي كردند .
- در كتاب تورات از سرزمين موعود چنين ياد مي شود : سرزميني كه در آن نهرهائي از عسل و شير جاري است .
- حضرت مسيح (ع) عسل را غذائي آسماني و مقدس و شفاي هر دردي معرفي مي كند .
- يونانيان باستان ، عسل را يكي از خوراك هاي بهشتي براي خدايان فنا ناپذير خود مي دانستند .
ابن سينا
ابوعلي سينا حكيم ودانشمند بزرگ ايراني در كتاب قانون (1) در بخش مفردات درباره ي عسل ، موم ،بره موم وخواص آنها چنين مينويسد :
1- عسل
عسل بخاري است كه از زمين بالا رود و در فضا پخته گردد و شبنم مانند پرمايه شود و فرود آيد و بر برگ گل وغيره نشيند و انگبين بوجود آورد . گاهي كه شبنم بر درخت و سنگ نشيند ، گزانگبين پيداست . كه مردم آنرا جمع آوري مي كنند . اما آن قسمتي كه بسيار لطيف و ناديدني است ، قسمت و نصيب زنبور است كه از آن عسل مي سازد . بهترين عسل آنست كه كاملاً شيرين مزه ، خوشبوي و بويش مايل به بوي تند . رنگش به سرخي بزند . پرمايه باشد ، نه رقيق . چنان به هم متصل باشد كه در حال ريزش از هم نگسلد . عسل بهاري بهتر از تابستاني است . نوعي از عسل هست كه تند مزه و سمّي است .
مزاج عسل زنبور : در دوّم گرم و خشك است .
خاصيّت عسل : جالي (زداينده) است . دهانۀ رگها را باز مي كند . رطوبتها را از بين مي برد . رطوبتها را از اعماق بدن بيرون مي كشد و مانع تباهي و گنديدگي گوشت مي شود .
كاربردهاي بهداشتي و آرايشي :
- به تن اندايند، شپش و رشك رااز بين برد .
- با كوشنه مخلوط كنند و بر پوست مالند . لكه هاي سياه چهره را حتي اگر كهنه باشند از بين ببرد .
- عسل و نمك با هم ، لكه هاي سياه بادمجاني را كه ناشي از ضربه خوردن است ميزدايد .
- قرحه هاي ژرفا را پاك مي كند .
- عسل را آنقدر بر آتش نهند تا غليظ شود ، زخمهاي تازه را بهم آرد .
- عسل و شبت را بر پوست مالند ، قوبا ( تبخال – جوشهاي عصبي ) را شفا دهد .
تاثير بر سر :
- نمك اندراني با عسل مخلوط كنند و نيمه گرم در گوش چكانند ، چرك را از گوش مي زدايد و زخمهاي چركين داخل گوش را مي خشكاند و حس شنوائي را نيرو دهد .
- عسل تند مزه و سمي را اگر بو كنند عقل از سر مي برد و عرق سرد بر بدن نشيندد .
- عسل تم چشم را از بين مي برد .
تاثير برنفس و سينه و شكم :
- غرغره كردن با عسل و عسل به كام اندودن ، علاج خناق و لوزتين است .
- عسلاب اشتها برانگيزد و توانبخش معده است .
- عسل مصفا يا عسل پخته بسيار تغذيه دهنده است . عسل را با آب بپزند در ريزش بول تأثيرش بيشتر باشد .
- عسلي كه كف از آن نگرفته باشند ، بادآور و مسهل است . اگر كف از آن برگيرند كمتر بادآور و اسهالي است . عسل پخته شكم را روان نمي كند و شايد براي بلغم داران قبض باشد .
تاثير بر زهرها :
- عسل را با روغن آميزند و بر آتش نهند تا گرم شود و به گرمي بخورند، پادزهر افيون خوردگي و نيش حشرات موذي است .
- ليسيدن عسل پادزهر سگ هار و قارچ سمّي است . كسي كه سم خورده اگر عسل بخورد قي كند و اثر سم خنثي شود .
موم سفيد و موم سياه
موم صاف از ديوار خانۀ زنبور عسل است كه درآن تخم مي گذارد و عسل را نگه مي دارد .
موم سياه ، آت و آشغال كندوست .(بره موم)
- موم نرمش دهد . قرحه را از چرك و پليدي مي آكند . و از آنجا كه مي چسبد و سوراخها را مي بندد و نمناكي عارضي ميدهد ، موم در همۀ مرهمها ي سردي بخش و گرمي دهنده وارد است .
- موم سياه قوت جاذبه اي دارد كه مي تواند پيكان و خارها را از ژرفا بيرون بكشد . لطيف است ، كمي پالاينده و بسيار نرم كننده است .
- بوسيلۀ بوئي كه در اوست ، عطسه آور است .
- در درمان ورم و جوش ، ورم سخت را نرم كند . كبره را نرم كند . قرحه را پر از پليدي نمايد .
- مفاصل و پي ها را نرمش مي دهد .
- بر سينه مالند يا بليسند، سينه را نرم كند ، بويژه اگر با روغن بنفشه معجون شود بسيار مؤثر است .
- شير گره شده در پستان زنان شيرده مي گشايد .
- چنين بياد دارم كه ( ديسقوريدس) *سفارش فرموده حبهاي كوچك ، هر يك به اندازه ي يكدانۀ ارزن از موم و روغن بنفشه بسازند و تا ده حب از آن را تجويز كنند . در اندامان دفعي ، در علاج قرحۀ روده ، ده ارزن را در سوپ گاورس(چاورس – دُخن: از ارزن ريزه تر – قابض – خشك كننده – مولد خون سودائي- ادرار آور – ايجاد كننده ي سدّه) يا سوپ برنج قاطي كنند و بخورند .
- بر زخم تير هاي زهر آلود مالند ، سم را بر مي كشد و هيچ زياني ندارد .
عسل (Honey) و خواص آن در تغذيه و طب مدرن (2)
عسل ماده اي شيرين است كه توسط زنبور عسل از شهد گلها ساخته ميشود . 95 درصد ماده ي خشك عسل را قند ها تشكيل داده اند و 80 الي 85 درصد اين قند ها را فروكتوز و گلوكز تشكيل ميدهد . علاوه بر اين منو ساكاريدها ، درصدي هم قند دي ساكاريد ساكارز در آن وجود دارد . از عسل به عنوان جايگزيني براي شكر ، در صنايع نوشابه وانواع نوشيدني ها ميتوان استفاده كرد . بدليل خاصيت جاذبه الرطوبه بودن عسل داستفاده از آن در صنعت شيريني پزي ، به تازه ماندن شيريني در مدت زمان طولاني تر كمك ميكند . عسل داراي مواد تخميري از قبيل : ( آميلاز – اينوزتاز – كاتالاز – و پروكسيداز ) است كه در تبادلات غذايي و هضم غذا بهترين ماده است . عسل در صنايع آرايشي كاربرد فراوان دارد . عسل داراي ويتامينهاي ( B2 – B6 – B5 – A – E – K – C –پريدوكسين وتياسين ) مي باشد . همچنين داراي انواع پروتئين ، اسيدهاي آمينه ، اسيدهاي آلي مثل اسيد فرميك ومشتقات كلروفيل و مقداري آنزيم ورايحه هاي معطر مي باشد . املاح معدني در عسل فراوانند ازجمله شامل: كلسيم ،پتاسيم ، سديم ، منگنز ، آهن ، گلر ، فسفر ، گوگرد و يد است . عسل حاوي دياستازها و هورمونهاي نباتي و هورمونها يي از مشتقات استروژن مي باشد . تركيبات عسل بسته به نوع گلي كه زنبور از آن نوش ميكند متفاوت است . (منابع اينترنتي ذ كر شده در پايان مقاله)
حكيم سيد اسمعيل جرجاني
حكيم جرجاني در كتاب ( الاغراض الطبيّه والمباحث العلائيه) در بخش سوم ازادويۀ مفرده و قرابادين، ودر بخش اوّل ، اندر داروهاء غذائي ، درباره عسل ،موم و برّه موم چنين مي نويسد :
عسل گرم و خشك است بدرجۀ دوّم ،زداينده است . ماء العسل معده را و امعاء را از فضولات بشوراند و كفك برناداشته نفخ كند واسهال آرد ، و كفك برداشته اين مضرت نيارد .
همچنين در بخش دوّم ، اندر داروهاء حيواني ، مي نويسد :
موم سپيد ، ديوار خانۀ مگس انگبين است. موم سياه وسخ مأوي گاه پايگاه اوست . موم سپيد معتدل است و نرم كننده ، و موم سياه ، خار و پيكان بيرون آرد وموم در جمله پزاننده است و باندازه گرم كند ودر او تحليلي اندك است .
- در بخش آخر جلد دوّم كتاب الاغراض ... در قسمت لغتنامه كه به كوشش مصحح ومحقق كتاب ، دكتر حسن تاجبخش تهيّه گرديده ، درباره عسل چنين آمده :
انگبين يا شهد يا عسل ، مايع شيرين چسبناكي است كه آنرا زنبوران عسل كارگر از نوش يا شهد گلها تهيه مي كنند . زنبوران كارگر ماده كه نازا هستند ، شيرهء گلها و برگها را مكيده ، آنرا در كيسۀ ناحيۀ مري با آب دهان خود آميخته ، تحت تأثير آنزيمهاي مختلف قرار داده و به عسل تبديل كرده و آنرا در حجره هائي كه قبلاً از موم ساخته اند ذخيره ميكنند . انگبين رقيق است وبا مرور زمان غليظ شده وبه صورت عسل در مي آ يد . وقتي عسل را از موم بزدايند ، عسل مصفا يا انگبين پالوده بدست مي آيد .
خواص عسل : عسل قلب را پاك گرداند وسرماي سينه بزدايد ، خاصيت ضّد عفوني كننده دارد و براي التيام زخمهاي جلدي و دروني مفيد است . در مورد ضعف و زخمهاي معده خواص درماني دارد و از شدت بيماريهاي دستگاه تنفسي ، كبد و طحال ميكاهد . عسل دهانۀ رگها را باز كرده و رطوبتهاي بدن را دفع مي كند . مخلوط عسل و نمك براي درمان لكه هاي خون مردگي جلدي مفيد است . زخمهاي مثانه و انسدادمجاري ادرار را بهبود مي بخشد . غرغره كردن عسل آميخته با آب يا سركه ، براي رفع ناراحتي گلو ، ديفتري و محكم كردن لثه ها مفيد است . ضد فلج ولقوه است .
بهترين انگبين ، بهاره ي آنست كه رنگش متمايل به سرخي باشد .
ويژگيهاي عسل در درمان بيماري ها وحفظ سلامت انسان (4)
- به راحتي هضم ميشود .
- نوع قند هاي موجود در عسل براي پيشگيري از بيماري ديابت مفيد است .
- منبع بسيار خوبي از آنتي اكسيدان است كه در جلوگيري از سرطان وبيماري هاي قلبي مهم است .
- سطح كالري آن پايين است ، در مقايسه با ساير مواد قندي كالري كمتري دارد . انرژي زايي بالا دارد ولي چاقي ايجاد نمي كند .
- به سرعت در خون پخش مي شود . وقتي با ميزان مناسبي آب مخلوط شود پس از هفت دقيقه در جريان خون پخش مي شود و با آزادسازي ملكول قند به عملكرد بهتر مغز كه اصلي ترين مصرف كننده ي قند در بدن است كمك ميكند و مانع بروز خستگي مي شود .
- مصرف روزانه مقداري عسل باعث كاهش استرس و اظطراب،رفع بي خوابي وخستگي و ازبين رفتن تنش وفشردگي عضلات مي گردد .
- موجب پيشگيري از پوسيدگي دندانهه وتقويت لثه است .
- موجب بهبودي حافظه وجلوگيري از پيري زودرس مي شود .
- در درمان لك وناراحتي هاي پوستي ، درمان زگيل ، حفظ زيبايي وشادابي پوست بسيار كاربرد دارد .
- در درمان انواع سوختگي ، زخم بستر وانواع زخمهاي كهنه استفاده ميشود.
- با رقيق كردن خون و تنظيم جريان خون مانع بروز مشكلات عروقي و تصلب شرائين مي شود .
- در درمان سرفه وبيماري هاي ريوي مورد استفاده است . در بهبود آوا وصدا مؤثر است .
- در مداواي انواع زخم معده ،ترشي معده ، سوزش معده ،عفونت معده و روده ويبوست بكار ميرود .
- براي جلوگيري از پوكي استخوان و نرمي استخوان مؤثر است .
- به گرم كردن بدن در سرما كمك ميكند.
شاه انگبين ( ژله رويال: Royal Jelly )
ژله رويال يكي ديگر از توليدات زنبور عسل است كه به وسيله يك جفت غده هيپوفارنژل يا فوق حلقي زنبورهاي كارگر جوان ، به منظور تغذيه ي زنبور ملكه در تمام عمروتغذيه ي سه روز اول زندگي لاروها ترشح مي شود . كشاورزان براي توليد بيشتر و جمع آوري اين محصول ، زنبورملكه را از كندو بيرون مي آورند تا زنبورهاي كارگررا مجبور به توليد اين ماده جهت تغذيه لاروها براي تبديل شدن به ملكه جديد بنمايند . زنبورهاي كارگر و زنبور ملكه از تخم هاي مشابه بوجود مي آيند ، اما پس از مدتي يكي از آنها با هيكلي چندين برابر بقيه تبديل به ملكه مي شود ودرطي عمر طولاني خود (چند سال ) بارها تخمگذاري ميكند . اما بقيه ماده ها با بوئي كه ملكه از خود ترشح ميكند،عقيم شده ودر مدت سي الي چهل روز عمر خود به فعاليت هاي مختلف ، مثل : تهيه آذوقه ، نظافت ، ساخت و ترميم دائمي كندو ، كنترل تهويه وجريان هواي مناسب در كندو ، حفاظت ازكندو در برابر دشمنان ، تغذيه ومراقبت از لاروها و... مشغولند . تمام تفاوت ملكه با بقيه به تغذيه كامل او با ژله رويال بستگي دارد . به همين دليل متخصصان علم تغذيه امروزه با آزمايشات دقيق خود در پي كشف خواص بيشمار ژله رويال هستند تا از آن براي حفظ سلامت وبهبود رشد ودرمان انواع بيماري ها وناتواني هاي بشري ، داروها يا مكمل هاي غذائي قوي و مؤثر بسازند . يكي از رايج ترين روشهاي نگهداري ژله رويال به صورت تركيب (هموژن ليوفيليزه ) آن با عسل ، درون شيشه هاي كدردرداخل يخچال است . در ضمن فرآورده هائي به شكل كپسول – قرص – قطره – عصاره - كرم هاي آرايشي - ماسك هاي زيبائي و... توسط كشورهاي توسعه يافته و توسعه نيا فته توليد مي شود كه در قيمت هاي بسيار متفاوت، در اختيار مصرف كنندگان قرار ميگيرد .
مواد تشكيل دهنده ژله رويا ل ( ژله شاهانه )
ويتامين ها ومواد موجود در ژله رويال به حدي غني است كه آنرا تبديل به يك غذا داروي گرانقيمت و كمياب كرده است . ويتامين هاي B12 - B8 – B6 – B2- B1- D- H- PP ) ) وداراي موادمعدني چون كلسيم – مس – آهن – فسفر – پتاسيم – سيليكون – و سولفورمي باشد . همچنين داراي اسيد فوليك - بيوتين - اينوزيتول واستيل كولين است .
خواص وتأ ثيرات ژله رويا ل
استيل كولين ، فشار خون را پائين مي آورد و كلسترول خون را كنترل مي كند . تقويت قدرت جنسي –نشاط آوري – تقويت حافظه – مؤثر در درمان اختلالات عروقي – درمان يبوست واسهال – تنظيم سيستم گوارش معده – رفع تنش و اظطراب - تقويت قدرت بدن از آثار ديگر اين ماده است .
اسيد پانتو تنيك يا همان ويتامين (ب12) كه ژله رويال غني از آنست (200 ميكروگرم در هر گرم ) ، در متابوليسم سلولي و واكنش هاي بيولوژيكي وشيميايي درون سلولي نقش مهمي دارد .
دراثر كمبود اين ماده درانسان ، بدن قادر به جذب مواد هضم شده نخواهد بود . كمبود اين ماده منجر به بيماريهايي از قبيل : ريزش مو – آسيب هاي شديد پوستي – توقف رشد در كودكان – خستگي شديد جسمي و فكري – بي خوابي و واكنش هاي عصبي – ناراحتي شديد گوارشي و روده اي و... مي شود . اين ماده روي غدد كورتيكو (فوق كليوي) و توليد آدرنالين اثر دارد . در درمان عفونت هاي ويروسي و سرطان مؤثر است .
برّه موم (Propolis)
برّه موم ، مادّه اي شبيه موم و ازتوليدات زنبور عسل است . حالت آن خميري شكل و چسبناك با بوي مطبوع كه رنگ آن از سبز تا قهوه اي تيره متغير است . رنگ وعطر برّه موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصيات آن بستگي به نوع گياهان موجود در منطقه دارد . در هواي سرد ، ترد و شكننده و در هواي گرم ، نرم و چسبناك است . نقطۀ ذوب برّه موم (83 ) ونقطۀ ذوب موم خالص ( 63) درجۀ سانتيگراد است . بنابر اين با كمك حرارت اين دو را از هم تفكيك مي كنند . استحكام موم هفت برابر سخت تر از برّه موم است . برّه موم در الكل اتيليك و استون و بنزن حل مي شود . الكل مي تواند مواد قابل حل آنرا جدا نمايد . زنبوران عسل كارگر اين مادّه را براي تنگ كردن دهانۀ كندو و جلوگيري از ورود سرما و گرما ،گردوخاك و مزاحمين احتمالي توليد مي كنند . در عين حال كندو را ضد عفوني كرده و از رشد ميكرب ها ممانعت مي نمايد .
تركيبات برّه موم
اين ماده حاوي 50 درصد صمغ يا رزين گياهي – 30 درصد موم – 10 درصد اسيدهاي چرب ضروري – 5 درصد گرده ي گل – 5 درصد آن تركيبات آلي ، ويتامينها ،عناصر معدني مانند : نقره – سديم – جيوه – مس – منگنز – آهن – كلسيم – واناديم –و سيليس است . مقدار و نوع تركيبات برّه موم به مكان و زمان جمع آوري و روش توليدات آن بستگي دارد .
مصارف و خواص پزشكي و غير پزشكي برّه موم *
در زمانهاي قديم از برّه موم براي ساختن شمع ، روكشي براي نگه داري وسائل چوبي ، موميايي كردن مردگان ، درمان زخمها و جراحت ها استفاده مي شده است . امروزه بدليل شناخت خواص بيشماراين ماده
در موارد پزشكي از قبيل : آثار ضد باكتريايي ، ضد قارچي ، ضد انگلي ، آنتي اكسيدان ، ضد التهابي ، ضد پوسيدگي دندان ، آسيب هاي عضلاني و آرتروز ، بكار گرفته مي شود . همچنين به عنوان تقويت كننده ي سيستم ايمني بدن ، بهبود دهنده ي اختلالات دهان و لثه ، بي حس كننده ي موضعي ،كاهش دهندهء
فشار خون استفاده مي شود .آنتي اكسيدا نها در جذب فلزات مورد نياز بدن مؤثر بوده ودر تعادل يوني بدن مورد استفاده قرار مي گيرند . همچنين علاوه بر اثرات درماني در فعال كردن گيرنده هاي سلولي مؤثرند كه در بيماري ديابت و غيره فعالتر عمل كند .
موانع مصرف برّه موم
اگر چه اثرات مضر براي برّه موم در دنيا گزارش نشده ، اما افراد داراي آلرژي و آسم ، بيماران كليوي وكودكان زير پنج سال بهتر است يا از اين ماده استفاده نكنند ويا استفاده آنها با تجويز پزشك باشد .
گرده ( Pollen ) -- نان گرده ( Pollen Bread )
گرده گل درواقع اندام نرينۀ گياهان مي باشد . ذرات گرده گل توسط زنبورهاي كارگر جمع آوري شده و جهت مصرف و تامين نيازهاي پروتئيني ، درون سلولهاي مومي كندو ذخيره ميگردد .گرده زنبور عسل داراي پروتييت زياد – ويتامين فراوان - مواد معدني كم و فاقد چربي ميباشد . گرده گل علاوه بر اينكه در امر زنبورداري براي تغذيۀ زنبوران عسل و لاروهاي آنها مورد استفاده قرار مي گيرد ، دررژيم غذايي بيماران جراحي شده در دوران نقاهت ، باعث بهبود سريعتر آنها گشته ، همچنين در بهبود وضعيت موها و شكنندگي ناخنها - دركرمهاي زيبايي براي رفع چين و چروك ولك صورت بكار مي رود . از آنجا كه داراي مادّه جلوگيري كننده از رشد باكتري است ، در بيماران ضعيف ، پيران ، كودكان و ورزشكاران به عنوان مادّه تقويت كننده عمومي بدن استفاده مي شود . به دليل اهميت آن در صنايع مختلف آرايشي ، بهداشتي و پزشكي به طور گسترده استفاده شده است .
اشكال مختلف عرضۀ گرده ونان گرده
ساچمۀ گرده خشك – گرده خشك و آرد شده – نان گرده و گرده مخلوط با عسل يا بطور مستقيم عرضه مي شود ويا بشكل كپسولهاي ژلاتيني حاوي گرده – گرده آرد شده همراه با ژلۀ رويال و روغن براي تثبيت آن . بطور كلي عرضۀ گرده دارويي به اشكال :كپسول - شربت – قرص – خمير دندان – كرم نرم كننده پوست و... است . و عرضۀ غذايي به اشكال : اسانس – شكلات – آب نبات – مخلوط يك قسمت گرده و دو قسمت عسل و ... ميباشد .
نتايج آزمايشات نشان داده است كه تركيبات شيميايي گرده گل ، در بسياري از موارد نسبت به غذاهاي معمولي مورد استفاده انسان ، از ارزش غذايي بالاتري برخوردار است . اين نتايج در جداول شماره ( 1و2 ) در پايان گزارش آمده است .
كاربردهاي گرده
- استفاده از گرده در پرورش آبزيان و ماهي هاي تازه متولد شده ، در تغذيۀ ميگو و خرچنگهاي آبي - باعث افزايش وزن ، رشد سريع و بلوغ زودرس ماهي هاي آكواريومي شد .
- با افزودن به جيره غذاي اسبهاي مسابقه ، قدرت اسب ها افزايش يافت. ( گزارش براون و د يتردر1990 )
- به جيره غذايي مرغ ها گرده گل ذرت اضافه كردند ، ميزان كاروتن در تخم مرغ افزايش يافت و زرده تخم مرغ تيره تر شد . ( تاماس و همكاران در سال 1970) .
- درسوييس و اسپانيا از گرده دارويي براي درمان بيماري پروستات ساخته شده كه بسيارمؤثر بوده است .
- در هلند براي درمان بي اشتهايي و عوارض كمبود پروتيين دارويي بنام ( Sthenorex (ساخته اند .
- در كشور چين از گرده زنبور ، داروي تقويتي بنام ( هان هانگباو ) توليد شده است .
- در كشور روسيه مردم از گرده زنبور بعنوان يك غذاي كمكي مقوي استفاده مي كنند .
- كشورهاي كانادا – اسپانيا – هلند – انگلستان – ايتاليا و آلمان از گرده داروهايي براي درمان آلرژي ساخته اند .
موم (Wax )
موم توسط چهار غده موم ساز زنبوران كارگر در سن مناسب ترشح شده و علاوه بر استفاده در ساخت و مرمت سلولهاي مومي كندو ، امروزه انسانها در صنايع آرايشي در تهيۀ كرمها و لوسيون ها ، در صنايع دارو سازي ، ريخته گري ،شمع سازي ، چاپ و رنگرزي ، و همچنين در بسته بندي ، نگهداري و عمل آوري مواد غذايي ودر مواد جلادهنده و واكسها و بسياري موارد ديگر از آن استفاده مي كنند .
زهر زنبور عسل ( Venom )
تمامي حشرات كه قدرت نيش زدن دارند در راستۀ بال غشائيان قرار مي گيرند . نيش اين حشره از تغيير دستگاه تخم ريزي درزنبور هاي كارگربوجود مي آيد . از هر 10000 زنبور كارگر در سن مناسب ، مي توان ( 1 گرم ) زهر خالص توليد كرد . زهر زنبور به شكلهاي گوناگون نگهداري مي شود : به شكل پودر ، به حالت مايع ، يا قرص و كرم .
خواص زهر زنبور
در درمان بيماريهاي عصبي ، صدمات رباط ، دردعضلات ، رماتيسم ها ودردهاي مزمن ،

کلمات کلیدی :
عسل فروش عسل فرآورده هاي زنبور عسل

گزارش تخلف

نظرات

ثبت نظر جدید